Jaké koncepty představila Kia letos v roce 2019 na autosalonu v Soulu?

Jaké koncepty představila Kia letos v roce 2019 na autosalonu v Soulu?

Letošní autosalon v jihokorejském Soulu s sebou přinesl celou řadu novinek, přičemž o jedny z těch nejzajímavějších se postarala domácí Kia. Ta zde představila trojici nových konceptů, jež veřejnosti poodhalily směr, kterým by se chtěla tato značka v budoucnu ubírat. Krom toho byly prezentovány i nejnovější technické inovace, včetně systému Kia R.E.A.D., jenž dokáže pomocí umělé inteligence analyzovat emoce cestujících a dle toho upravovat kabinu vozidla.

Kia Masterpiece

Koncept Kia Masterpiece je spojením robustní karoserie velkého SUV a vysoce kvalitního high-tech interiéru, jasně naznačující ambice Kii v segmentu terénních SUV vozů.

Jaké koncepty představila Kia letos v roce 2019 na autosalonu v Soulu?

V exteriéru převládají ostře řezané tvary a výrazné křivky, ovšem nejvíce bezesporu zaujme přední maska chladiče, která je u tohoto modelu zajímavě spojena i s LED světlomety. Interiér tohoto vozu je vybaven tím nejmodernějším, co Kia produkuje či teprve bude, jmenovitě například adaptivním systémem náladového osvětlení nebo systémem palubního infotainmentu.

Kia Signature

Druhým z odhalených konceptů je Kia Signature – kompaktní SUV auto, na němž jsou prezentovány ty nejnovější pokroky v oblasti designu, které designéři této automobilky učinili, a též i celá řada nových technologií. Vzhledu vozu dominuje široká maska chladiče a dlouhá přední kapota, jež působí vskutku moderním a sportovním dojmem.

Představení tohoto konceptu pak též de facto potvrdilo spekulace, že se Kia chystá v nejbližší době na trh uvést nové malé SUV, dočkat bychom se ho měli dokonce už v tomto roce.

IMAGINE by KIA

Tento koncept byl již sice představen na ženevském autosalonu, nicméně v případě Soulu se jednalo o asijskou premiéru. IMAGINE by KIA je jasným důkazem toho, že Kia Motors se chce stát světovou špičkou v oblasti alternativních pohonů.

Jde totiž o čistě elektrický sportovní sedan, vhodný například jako rodinný vůz, jenž je vůbec prvním čistě elektrickým čtyřdveřovým autem této značky, který je samotnou automobilkou prezentován jako mix atraktivního designu a šetrnosti k životnímu prostředí.

Top